Γράφει ο Μιχάλης Ανδρεακος

Ένα σοβαρό περιστατικό ενδοσχολικής βίας μεταξύ μαθητών έλαβε χώρα το πρωί της Δευτέρας (23/4) στο 2ο Λύκειο Κορωπίου, το οποίο βρίσκεται στο Κίτσι, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ενημερωτικής ιστοσελίδας notioanatolika.gr.

Πιο αναλυτικά, το ρεπορτάζ ανέφερε ότι οι δύο 16χρονοι μαθητές ενεπλάκησαν σε καβγά, με αποτέλεσμα ο ένας από αυτούς να τραυματιστεί και ο άλλος να συλληφθεί, έπειτα από κλήση περιπολικού στο σχολείο από τη διεύθυνση του σχολείου. Παράλληλα, για το εν λόγω περιστατικό συνεδρίασε ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου, με την τοπική κοινωνία να βρίσκεται σε αναταραχή.

Ωστόσο, οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έλαβε χώρα το περιστατικό είχαν ήδη καλλιεργηθεί από το βράδυ του Σαββάτου (20/4), όταν οι δύο μαθητές είχαν μία αψιμαχία εκτός σχολείου. Η αψιμαχία συνεχίστηκε μέχρι τη Δευτέρα, με τον θύτη να πλησιάζει το θύμα σε ένα από τα διαλείμματα της Δευτέρας και του έδωσε μια μπουνιά στη μύτη, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει σοβαρά.

Το πιο ανησυχητικό ωστόσο ήταν ένα αρκετά μεγάλο και αιχμηρό αντικείμενο που έπεσε από την τσέπη του θύτη κατά τη διάρκεια του ξυλοδαρμού του θύματος, με τους συμμαθητές των 16χρονων που υπήρξαν αυτόπτες μάρτυρες να αναφέρουν ότι επρόκειτο για λάμα, την οποία μάζεψαν και παρέδωσαν στη διεύθυνση του σχολείου. Για το περιστατικό ειδοποιήθηκαν άμεσα οι γονείς του 16χρονου θύτη (Πηγή: Iefimerida).